Po loňském vynechání této výstavy z důvodu rodinných oslav, jsem letos přihlásila Edmonda a rozjeli jsme se kousek od nás do Hradce Králové na Stříbrňák, kde se výstava konala. Prostředí je moc hezké, jen škoda, že kruhy byly příliš blízko u sebe a středová ulička příliš úzká. A přitom je tam místa dost. Snad příště!

A tak po obejití výstaviště a očuchání známých (tentokrát hlavně mých) se Edmond uklidil do auta, kde si pospával. Před námi bylo dost psů jiných plemen a tak jsme se v klidu připravovali  do kruhu. Tentokrát se Edík docela těšil a na pana rozhodčího Otakare Vondrouše se už od vstupu smál. Ochotně i předvedl zuby, což už jen to pro mne znamenalo výhru a v tu chvíli jsem byla v klidu. Posudek máme báječný:

 

Pes dobrého rámce, dobrá hlava, nůžkový skus, dobrá horní linie, korektní postoj a výborný pohyb.

Výborný 1  Vítěz třídy otevřené  Krajský vítěz

 

Edmondova 3 výborná v 10dnech!

 


Tentokrát jsme čekali i na závěrečky, stejně jako většina majitelů ostatních plemen, protože jinak by prostě odjeli bez poháru. A ten je letos obzvlášť pěkný!

Bohužel půl hodiny před finálovkami se spustil liják a vytrvale cedilo až do večera. Nastupovali jsme totálně promočení, doslova z nás všech tekla voda. Psi jsme otírali ručníky a páníčci ti přece něco vydrží! Než jsme se z přípravného kruhu propracovali do finálového Edmond se klepal zimou a já měla suché jen boty. V postoji doslova vibroval. Při odchodu jsme ten pěkný pohár dostali a pak už jen zapsat do PP a hurá domů do tepla a na horký grog. Kupodivu jsem to neodnesla ani rýmou.

Za společnost a fotky (viz galerie výstavy) děkuji Helákovým